Lasagne

En god lasagne med smak av Italien
* Köttfärs
* 1 gul lök
* 4 vitlöksklyftor
* 1 burk krossade tomater
* Tomatpuré
* 1 Färsk basilika
* 1 grönsaksbuljongtärning
* Lasagneplattor
Stek köttfärsen, krydda sedan rejält med diverse kryddor (svart/vitpeppar, chili, oregano, cayennepeppar), pressa i vitlöken och ha i den finhackade basilikan och löken. Blanda i krossade tomater och 1 dl vatten, tillsätt tomatpuré och lått puttra, provsmaka och tillsätt mer kryddor om så behövs. Lite pesto kan förhöja smaken.
Häll i lite köttfärssås i en ugnssäker form och ös på lite ostsås, lägg sedan på lasagneplattor och gör om proceduren, till sist så har du på lite ost på toppen, in i nedre delen av ugnen på 225° i 25-30 minuter
Ostsås:
* 3 msk vetemjöl
* 7 dl mjölk
* 3 dl riven ost
Vispa ut mjölet i hälften av mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken och låt det koka upp under vispning. Låt såsen koka ca 3 min. Rör ner 2 1/2 dl av osten och smaksätt med salt och vitpeppar
Kommentarer
Trackback