Hallon Cheesecake

 

 
 
 
 

300 gr Philadelphia ost
3-4 dl grädde
200-250 gr bär (hallon)
½ citron
2 dl vatten
Gelatin
1 dl socker
1-2 msk vaniljsocker
250 gr digestive
3 ägg
75 gr smör

 

Krossa kexen, smält smöret och blanda ihop detta till en porös deg, pressa sedan ned detta i en öppningsbar form (ca 25 cm). sedan in i ugnen 180 grader i 7 min i mitten på ugnen.

Vispa ost, socker och ägg till en fin smet, vipsa grädden och vänd ned i osten. Häll
smeten över kexbottnen, lägg i ca 50 gr hallon och ställ in i ugnen längst ned i 30-40 minuter. Ta sedan ut och låt kakan svalna (kyl/frys är att föredra).

Ta 200 gr bär (hallon) och lägg i en kastrull med 2 dl vatten, lått sjuda och se till att alla bär löses upp, blanda sedan i gelantin och se till att såsen blir lagon tjock, pressa i en halv citron och låt såsen svalna. Häll sedan såsen över kakan och ställ in i kyl eller frys i minst 3-4 timmar.


RSS 2.0