Hallon Cheesecake

 

 
 
 
 

300 gr Philadelphia ost
3-4 dl grädde
200-250 gr bär (hallon)
½ citron
2 dl vatten
Gelatin
1 dl socker
1-2 msk vaniljsocker
250 gr digestive
3 ägg
75 gr smör

 

Krossa kexen, smält smöret och blanda ihop detta till en porös deg, pressa sedan ned detta i en öppningsbar form (ca 25 cm). sedan in i ugnen 180 grader i 7 min i mitten på ugnen.

Vispa ost, socker och ägg till en fin smet, vipsa grädden och vänd ned i osten. Häll
smeten över kexbottnen, lägg i ca 50 gr hallon och ställ in i ugnen längst ned i 30-40 minuter. Ta sedan ut och låt kakan svalna (kyl/frys är att föredra).

Ta 200 gr bär (hallon) och lägg i en kastrull med 2 dl vatten, lått sjuda och se till att alla bär löses upp, blanda sedan i gelantin och se till att såsen blir lagon tjock, pressa i en halv citron och låt såsen svalna. Häll sedan såsen över kakan och ställ in i kyl eller frys i minst 3-4 timmar.


Hallon Smoothie



Du behöver till 1 stor portion:

*1,5 dl Youghurt(Vanilj, naturell, fruktsmak -välj själv)
*1dl bär i detta fall hallon men det funkar med jordgubbar,blåbär m.m.
*1msk honung eller socker
*1/2 tsk vaniljsocker

Blanda allt och mixa sedan i mixer eller med stavmixer, häll upp i glas och njut=)
Tips: Använder du frusna bär blir det nästan glass, supergott på sommaren.

Fattiga riddare



Du behöver:
*4-6 skivor formfranska
*3 dl mjölk
*1,5 dl vetemjöl
*2st ägg
*en nypa salt
*socker och kanel-valfri mängd
*smör -valfri mängd till stekningen(ju mer man har desto godare blir de)

Blanda mjölet med den lilla nypan salt, häll sedan över hälften av mjölken medan du vispar.
När blandningen är klumpfri häller du i resten av mjölken och vispar ner äggen så att allt blandas.

Nu är det dags att lägga i formfranskan i smeten, eventuellt kan man nu ta en djup tallrik för att lättare kunna doppa brödet.
Båda sidorna ska täckas med smet och har man tid får gärna skivorna ligga i smeten 10 minuter innan stekning.
När brödet är doppat och klart är det bara att steka dem i panna med mycket smör på medelvärme så de blir bruna på båda sidorna, obs ta inte ur dem för snabbt då de kan vara "smetiga" i mitten.
När du stekt dem är det bara att servera direkt efter du strött valfri mängd socker och kanel över dem.

Carbonara



Carbonara

* 500 g färsk pasta
* 2 vitlöksklyftor
* 2,5 dl grädde
* 2-3 dl ost
* 2 paket bacon
* Färska Champinjoner
* 1 ägg

Knaperstek baconen, smörstek sedan champinjoner och krydda med salt och vitpeppar. Blanda sedan bacon, svamp med hackad vitlök, krydda med basilika, oregano och cayennepeppar. Koka pasta och häll av vattnet, häll sedan i ett ägg och all ost och rör runt, sedan i med baconblandningen och sedan i med grädden och blanda väl, serveras direkt.

Lövbiffrullar



Lövbiffrullar

* Lövbiff
* Mjukost kantarell
* Färska champinjoner
* Potatis
* 5 dl grädde
* 3 vitlöksklyftor
* 1 Gul lök

Lägg ut lövbiffen på ett platt underlag och krydda med svart och vitpeppar, lägg sedan på en klick mjukost och rulla ihop allting.

SKala och dela potatisen, skiva den sedan till halvmånar och lägg ett lager i en ugnssäkerform, hacka sedan löken och läg i gul och vitlök, sedan ett lager potatis, sedan lök och slutligen potatis, mellan varje lager så ska även det även tillsättas salt och peppras med Five peppers. När det är klart så har du på 3 dl grädde och kör sedan in formen i ugnen på 220 grader.

Salta kötten och lägg i en medelvarm panna, stek biffarna på fyra sidor och tillsätt sedan resten av grädden och mjukosten, skiva champinjonerna och lägg ned i såsen, lått detta puttra 5-10 minuter och sedan är det dags att servera.

Tacogratäng


Tacogratäng

Du behöver följande.

* Köttfärs 400 g
* 2 dl Crem Fraiche (Gärna Chili)
* 300 g Philadelphia ost
* 2 tomater
* Purjolök
* Färska championer
* 3 vitlöksklyftor
* Tacokrydda Hot
* 200 g riven ost
* Nachochips
* Sallad
* Tacosås
* Öl

Stek köttfärsen brun och tillsätt sedan pressad vitlök, häv på tacokryddan och 1½ dl vatten, stek köttfärsen nästan torr och häv i en ugnssäkerform. Stek championerna i rikligt med smör, krydda med vitpeppar och salt. Häv championerna på köttfärsen i formen, addera sedan hackad purjolök och strimlad tomat.

Blanda crem fraiche med philadelphia osten och rör runt tills dessa två har parat sig ordentligt ös sedan blandningen i formen och smeta ut till ett fint lager, sedan är det bara på med den rivna osten och in i ugnen i 220 grader tills den blivit gyllenbrun och fin i färgen.

Servera med nachochips och sallad & öl.


Kan även tipsa om att köpa en burk guacamole dipp för att ha lite
"pre dinner snack" aka förrätt.

Tonfiskröra i baguette


Tonfiskröra i baguette

* 1 burk tonfisk i vatten
* 2 dl Crem Fraiche
* ½ gul paprika
* 1 tomat
* 1/4 citron
* Purjolök
* Vitpeppar & Salt
Mini baguetter

Hacka lök, tomat och paprika och häll i en skål, häv på crem fraichen och rör ihop, tillsätt rikligt med vitpeppar och lite salt sedan på med citronsaft och smaka av, tillsätt ev mer peppar/salt/citron efter smak.

Grädda baguetterna till en härlig gyllenbrun färg, dela dom och häv på rikligt med röra, toppa gärna med färsk dill, tomat och citron.

Mat FTW!

Här är det tänkt att vi ska samla på oss ett bra register av olika sorters mat, man vet aldrig när fantasin tryter och man behöver lite inspiration. Första dagen och 3 varmrätter ligger uppe, hoppas vi snart även kan fylla på med förrätt och efterrätt kanske till och med frukost?

Lasagne



En god lasagne med smak av Italien

* Köttfärs
* 1 gul lök
* 4 vitlöksklyftor
* 1 burk krossade tomater
* Tomatpuré
* 1 Färsk basilika
* 1 grönsaksbuljongtärning
* Lasagneplattor

Stek köttfärsen, krydda sedan rejält med diverse kryddor (svart/vitpeppar, chili, oregano, cayennepeppar), pressa i vitlöken och ha i den finhackade basilikan och löken. Blanda i krossade tomater och 1 dl vatten, tillsätt tomatpuré och lått puttra, provsmaka och tillsätt mer kryddor om så behövs. Lite pesto kan förhöja smaken.

Häll i lite köttfärssås i en ugnssäker form och ös på lite ostsås, lägg sedan på lasagneplattor och gör om proceduren, till sist så har du på lite ost på toppen, in i nedre delen av ugnen på 225° i 25-30 minuter

Ostsås:
* 3 msk vetemjöl
* 7 dl mjölk
* 3 dl riven ost
Vispa ut mjölet i hälften av mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken och låt det koka upp under vispning. Låt såsen koka ca 3 min. Rör ner 2 1/2 dl av osten och smaksätt med salt och vitpeppar

Pestolax


Pestolax ugnsbakad på vit/gul/röd/purjo-lök, kokt potatis och vitlökssås

* Laxfilé
* 1 gullök, ½ rödlök, 4 vitlöksklyftor och lite purjolök efter smak
* Crem Fraiche
* Potatis
* Citron

Hacka vitlök, gullök, rödlök och purjolök och gör en bädd i en ugnssäker form, lägg sedan på laxfilé som du har smort in i pesto, jag använde Pesto Rosso. Krydda fisken med chilipeppar och gärna lite cirton och svartpeppar. Låt stå i ugn tills fisken är genomstekt. Servera med vitlökssås och kokt potatis. Vitlökssåsen görs av 2 dl crem fraiche, 1 vitlöksklyfta, lite citronsaft och salt.

Minutbiff




Minutbiff av nötrulle stekt med flingsalt och peppar.
Pommes Barbeque
bearnaisesås och hemmagjord sås på creme fraiche vitlök och Heinz Chilisås.

* Minutbiff av nötrulle
* Pommes Barbeque
* Bearnaisesås
* Cream Fraiche
* Vitlöksklyfta
* Heinz Chilisås

Stek köttet och krydda med salt och peppar, jag använde "Five peppers" & "Chili Explosion".
Låt Pommesen grillas rejält i ugnen så den blir riktigt knaprig.
Pressa en vitlöksklyfta i 2dl crem fraiche och tillsätt lite Heinz Chilisås.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0