Fattiga riddare



Du behöver:
*4-6 skivor formfranska
*3 dl mjölk
*1,5 dl vetemjöl
*2st ägg
*en nypa salt
*socker och kanel-valfri mängd
*smör -valfri mängd till stekningen(ju mer man har desto godare blir de)

Blanda mjölet med den lilla nypan salt, häll sedan över hälften av mjölken medan du vispar.
När blandningen är klumpfri häller du i resten av mjölken och vispar ner äggen så att allt blandas.

Nu är det dags att lägga i formfranskan i smeten, eventuellt kan man nu ta en djup tallrik för att lättare kunna doppa brödet.
Båda sidorna ska täckas med smet och har man tid får gärna skivorna ligga i smeten 10 minuter innan stekning.
När brödet är doppat och klart är det bara att steka dem i panna med mycket smör på medelvärme så de blir bruna på båda sidorna, obs ta inte ur dem för snabbt då de kan vara "smetiga" i mitten.
När du stekt dem är det bara att servera direkt efter du strött valfri mängd socker och kanel över dem.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0